Βιολογικές ελιές
Οι βιολογικές ελιές αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις της Ελλάδας και προσφέρουν μια απολαυστική γεύση! Συλλέγονται μία-μία την κατάλληλη περίοδο ωρίμανσης, με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, χωρίς χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
Οφέλη
Τα προϊόντα μας είναι βιολογικής καλλιέργειας, παράγονται χωρίς παστερίωση, με φυσική διαδικασία ζύμωσης. Δεν έχουν χημικά πρόσθετα ή συντηρητικά και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα διατροφής χαμηλό σε αλάτι. Οι βιολογικές ελιές μειώνουν την έκθεσή σας σε φυτοφάρμακα και όπως είναι αποδεδειγμένο, έχουν υψηλότερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών. Είναι γνωστό ότι οι βιολογικές ελιές προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Χαλκιδική
Η ποικιλία «Χαλκιδική» φυτρώνει στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Καβάλας, έχει σχήμα κυλινδρικό και είναι βασική στην ελληνική παραγωγή, με την ετήσια παραγωγή να ξεπερνάει τους 110.000 τόνους ελιάς. Οι ελιές Χαλκιδικής μπορούν να έχουν πράσινο, παραδοσιακό χρώμα είτε να είναι μαύρες οξειδωμένες. Λόγω του μεγάλου μεγέθους που έχουν, είναι ιδανικές για γέμισμα με σκόρδο, αμύγδαλο κ.α.
Καλαμάτα
Η ελιά Καλαμών φέρει το όνομά της από την περιοχή Καλαμάτα στην οποία φυτρώνει και είναι μία από τις πιο σημαντικές ποικιλίες της ελληνικής παραγωγής, καθώς παράγονται ετησίως πάνω από 60.000 τόνοι. Μπορεί να βρεθεί σε μαύρο και ξανθό χρώμα, έχει χαρακτηριστικό μυτερό σχήμα αμυγδάλου και συνδυάζεται εξαιρετικά με σαλάτες, μακαρονάδες και ψάρια.